Společné tvoření s Rooyou | Lapače slunce

Vyrobte si s námi třpytivé lapače slunce na zavěšení do okna. I v zimních zamračených dnech prozáří prostor, ale co teprve když na ně zasvítí sluníčko... To je nádhera! Blyštivá prasátka rázem prozáří celou místnost.

Podívejte se na návod v záznamu živého vysílání:

Další návody na výrobu lapačů slunce najdete níže na této stránce a na našem YouTube kanále v playlistu Lapače slunce a dekorace.



Co budete na výrobu lapače slunce potřebovat?

Všechny níže zmíněné komponenty si můžete vybrat v kategorii Vše na lapače slunce.

  • skleněné lustrové ověsy dle výběru
  • kovové přívěsky dle výběru
  • nedělené kroužky nebo jiné tvary různých velikostí (použijeme je tam, kde na spodní část ověsu/přívěsku nelze připojit další prvek a také jako dekorativní prvek na odlehčení)
  • spojovací kroužky
    • velikost 5 nebo 6 mm pro spojování kovových částí
    • velikost 8 nebo 10 mm pro spojení spojovacích lustrových ověsů
    • velikost 10 nebo 12 mm pro zavěšení velkých lustrových ověsů (kuliček, kapek, baroko přívěsků)
  • řetízek pro nastavení délek a závěsu
  • dvoje ploché kleště na otevírání kroužků nebo jedny ploché kleště a prsten na kroužky
  • štípací kleště na řetízek

Jako centrální motiv můžete zvolit hvězdu z korálků. Stavebnici na ní najdete zde.

IMG_3028 menší

Jak si vybrat a nakombinovat materiál?

Je vhodné zvolit všechny kovové komponenty (přívěsky, kroužky a řetízek) v jedné barvě pokovu - zlatý nebo stříbrný. Tím docílíte harmonie z celkového dojmu. Zlatá barva pokovu působí více slavnostně a honosně, láká slunce a můžete ji kombinovat s teplými i studenými barvami. Stříbrná barva pokovu je spíše decentní a zklidňující. Můžete ji také kombinovat se všemi barvami skla.

IMG_3044

Sjednotit můžete také barvu skleněných lustrových ověsů a korálků, např. zvolit pouze čiré sklo, nebo pouze čiré sklo a AB duhovým pokovem. Kombinovat ale můžete i různé barvy, např. neutrální stříbrnou s modrou, čirou AB s růžovou nebo fialovou, černou se zelenou, nebo vytvořit duhový přechod z různých barev.

Nebojte se zapojit velmi lesklé korálky s metalickými pokovy, např. ohňovky s lesklými ploškami. U těchto dekorací spíše platí "Čím víc, tím líp". Rozhodně nemusí být decentní jako šperky nošené na těle. Pokud chcete do lapače přidat korálky, naketlujte je na ketlovací jehly nebo kus drátu.

IMG_3046

Výběr jednotlivých komponentů a korálků samozřejmě záleží na každém, jaké tvary a barvy jednotlivých komponentů se vám líbí. V této technice můžete opravdu kombinovat cokoliv a poskládat si lapač slunce podle vlastní fantazie ve zvoleném stylu. Držtet se můžete třeba vesmírné tématiky, motivem slunce a měsíce, barevným stylem dané místnosti, kde bude lapač viset. Můžete zvolit elegantní moderní styl, ale i rustikální chalupářský.

Přidejte vlastní prvky! Věnujete se další technice výroby šperků jako je třeba drátování, šitý šperk, pryskyřice, macramé, cínování či jiné? Přidejte do lapače vlastní prvek z této techniky. Vyrobte třeba drátovaný strom života a použijte ho jako centrální prvek. Ušijte mandalu z rokajlu a na ní zavěste lustrové ověsy. Přidejte krajku z macramé nebo bavlněné střapce. Vytvořte cínovaný prvek ze skla technikou Tiffany a na něj zavěste třpytivé lustrové ověsy. Kombinujte, experimentujte nebo se inspirujte na Pinterestu. Možností je nekonečno :)

IMG_3042



Návody na lapače slunce:





K výběru materiálu se můžete inspirovat těmito lapači slunce:

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz